Online Tours

Explore Florence with me!

nl

Tijdens een online tour wandel je live met mij mee door Florence. Nu we allemaal wat meer aan huis gekluisterd zijn is het fijn om even te ontsnappen naar een andere wereld! Daarom neem ik je mee door de straten van Florence, die nu stiller zijn dan je ze waarschijnlijk ooit gezien hebt. We lopen langs een aantal hoogtepunten van de renaissance en ik vertel je meer over deze bijzondere periode in de geschiedenis van de stad. Tijdens deze wandeling van een uur lopen we langs prachtige bouwwerken zoals de Duomo met haar prachtige koepel, de Orsanmichele, het Palazzo Vecchio en natuurlijk de Ponte Vecchio. 

What is an online tour?

How does it work?

Om met me mee te wandelen heb je drie dingen nodig: Een kaartje, een Instagram account én de Instagram app op je telefoon (Let op: zonder instagram account kun je niet meedoen!). Een kaartje koop je door het invullen van onderstaand formulier. Om met instagram deel te nemen aan de tour doe je het volgende:

 • Als je al instagram hebt: je gaat naar je instagram app op je telefoon en zoekt het account @dofonlinetours op. Als je op ‘Volgen’ klikt, krijg je het bericht dat je volgverzoek is verstuurd. Ik laat je toe tot de groep nadat ik je betaling heb ontvangen.
 • Als je nog geen instagram hebt: zoek de app op in de Google Play store of App store. Als je de app na het downloaden opent krijg je de optie om een account aan te maken. Volg vervolgens de stappen in de app. Belangrijk is om je gebruikersnaam te weten, die moet je namelijk aan mij doorgeven zodat ik je toe kan laten tot de groep. Als je eenmaal een account hebt, zoek je het account @dofonlinetours op en klik je op ‘follow’ of ‘volgen’. De rest doe ik voor je!
 • LET OP: voor elke tour moet je je opnieuw aanmelden als volger van het account @dofonlinetours!
 • Zorg dat je op de ochtend van de tour op tijd ‘aanwezig’ bent. Ik begin op tijd! De tour volg je door in de linker bovenhoek op het rondje met de afbeelding te klikken. Als daar LIVE in staat, betekent het dat de tour begonnen is. Je kunt altijd later aansluiten, of de tour nog 24 uur op het account terugkijken, mocht je het niet redden er op het ‘live-moment’ bij te zijn!
 • Boeken kan tot 21:00 uur de avond voor de rondleiding. Voor aanmeldingen na dat tijdstip kan ik niet garanderen dat deze nog verwerkt worden. LET OP: Mails belanden zo nu en dan in de spam van een aantal providers. Als je op de avond voor de tour om 21:00 uur nog géén bevestiging hebt ontvangen, neem dan gelijk even contact met me op via de mail. 
nl
 • De Terms & Conditions vind je hier!
 • Meer lezen over Florence? Kijk hier!
Esther Baardemans

Tours offered

Pick your favourite tour!

Florence sunset

Highlights of Florence

5,00

In een uur wandelen we langs een aantal hoogtepunten van Florence en vertel ik je over de geschiedenis van de stad. De oorsprong van de Renaissance, de Duomo met haar prachtige koepel, de David van Michelangelo, de Ponte Vecchio en ik laat je zien hoe de familie de Medici zich letterlijk boven het volk verhief.

Data: donderdag 28 mei 16:00 uur, zondag 31 mei 17:00 

N.B: haal je het tijdstip niet? De tour is nog tot de volgende tour terug te kijken!

Totaal € -
Santo Spirito

Explore Oltrarno

5,00

Loop met me mee door Santo Spirito, aan de ‘andere kant’ van de rivier. Waar nog Florentijnen wonen, ambachtsmensen hun werk doen en je struikelt over de mooie pleintjes, straatjes en verhalen. Je ziet waar grootheden als Leonardo en Michelangelo hun kennis opdeden, ik vertel je over de minnaressen van de Medici en laat je kennis maken met deze levendige buurt!

Data: zaterdag 30 mei 10:30 uur

N.B: haal je het tijdstip niet? De tour is nog tot de volgende tour terug te kijken!

Totaal € -
Boboli Garden

Coming soon: Boboli Garden

5,00

Ga mee de beroemde Boboli tuin ontdekken! In een uurtje voer ik je heuveltje op heuveltje af (en daar heb alleen ik last van!) langs de mooiste plekjes in de tuin. Het groene hart van Florence, met een prachtig uitzicht over de stad en eindeloos veel verhalen. Even een uurtje ontsnappen aan je (werk)dag en de vogeltjes horen fluiten. Vanuit je eigen tuin extra leuk!

Data: VOLGT
(eerste week juni)

N.B: haal je het tijdstip niet? De tour is nog tot de volgende tour terug te kijken!

Totaal € -

Koop je kaartje!

Vul je gegevens in om je kaartje te kopen

Omdat ik nog geen online betaal portal heb, moeten betalingen nog even op een andere manier. Door onderstaand formulier in te vullen geef je je op voor de tour. Belangrijk zijn je naam, mailadres (let op dat je dit correct invult!) en de naam van je instagram-account. Na ontvangst van je mail krijg je van mij een persoonlijke bevestiging en je nadere instructies voor de betaaloptie van jouw keuze geef. Pas na ontvangst van je betaling is je aanmelding definitief en word je toegelaten tot de groep. LET OP: Mails belanden zo nu en dan in de spam van een aantal providers. Als je op de avond voor de tour om 21:00 uur nog géén bevestiging hebt ontvangen, neem dan gelijk even contact met me op via de mail. 

De belangrijkste details op een rijtje:

 • Een kaartje kost 5 euro per stuk
 • Per rondleiding zijn 30 plekken beschikbaar, boek dus op tijd want op = op!
 • Een tour gaat door bij minimaal 10 deelnemers. Haalt jouw tour het minimaal aantal niet? Dan laat ik je dat op tijd weten en kun je aansluiten bij een andere tour.
 • De rondleidingen zijn gericht op een (jong-)volwassen publiek
 • Ik probeer tijdens de rondleiding vragen die in de chat gesteld worden te beantwoorden. Is jouw antwoord niet voorbij gekomen? Mail me dan gerust even!
 • Datzelfde geldt voor als je nog vragen hebt over de praktische zaken. Neem ook dan gerust even contact met me op. Dat kan makkelijk hier!

  Belangrijk: Hou je mailbox in de gaten voor de bevestiging + betalingsinstructies! Soms belandt de mail in de spam of de reclamefolder. Dit is vooral bij Gmail en Hotmail adressen het geval. Als je binnen 24 uur na aanmelding geen reactie hebt ontvangen, neem dan even contact met me op!